Actea Oto fülcsepp kutyának és macskának 15 ml

Az Actea Oto egy természetes hatóanyagokat tartalmazó, baktériumok és gombák okozta fülgyulladásoknál használható, nem vényköteles fülcsepp kutyák és macskák részére.

 

Javallat:

- Alkalmazása főleg baktériumok (Staphylococcus intermedius, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris) és gombák (Malassezia pachydermatis) okozta fülgyulladások esetén javasolt.

- Fülgyulladásra hajlamos állatoknál rendszeres használatával megelőzhető a visszaesés 

- Minden olyan esetben is használható, amikor a fül fiziológiás állapotának helyreállítása szükséges

 

Működése:

- Csökkenti a fülzsír termelődését

- Csökkenti a hámlás mértékét a hallójáratban

- Enyhíti a viszketést, bőrpírt és a gyulladást a fülben

- Megakadályozza a baktériumok és gombák szaporodását

- Visszaállítja a károsodott bőr hidratáltságát 

 

Fő hatóanyagok:

A készítmény egy szabadalmaztatott, úgynevezett LAS® komplexet tartartalmaz, ami a következőkből áll:

Laktoferricin:

Egy antibakteriális peptid, ami a lactoferrin pepszines bontásából származik, megtalálható a könnyben, nyálban, tejben (ebből nyerik a gyártáshoz szükséges mennyiséget). Hatása az erős kationos töltéséből ered, könnyen kötődik a Gram pozitív és a Gram negatív kórokozó baktériumok, gombák membránférjéinek anionos részéhez. Nem antibiotikum, így rezisztencia sem alakul ki ellene.

Glicerofoszfoinozitol-lizin (GPL):

Napraforgóból kinyert, természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású anyag. Hatásmechanizmusa: negatív feedback a foszfolipáz A2-re, ezért nincs arachidonsav termelődés, emiatt félbeszakad a gyulladásos kaszkád. Elmondható tehát, hogy ugyanott lép be a gyulladáscsökkentő folyamatba, mint a szteroidok, azonban nem szívódik fel szisztémásan, mellékhatása nincs.

Verbaszkozid (Orgonalevél-kivonat):

Kiváló a Malessezia gombák szaporodásának gátlására.  Humán kozmetikumokban is használatos. Természetes eredetű gyulladáscsökentő és faggyútermelődést szabályozó hatással bír, amely csökkenti a bőr zsírosodását.

Összetevők:

víz, laktoferrin hidrolizátum, propilén-glikol, glicerin, glicerofoszfoinozitol-lizin, Syringa vulgaris (Közönséges orgona) levelének kivonata, maltodextrin, tokoferol, arginin, triklozán, olajsav, karbomer, poliszorbát 80, benzil-alkohol, etil-hexil-glicerin, fenoxietanol

Használati útmutató:

Naponta kétszer 4-8 cseppet kell az állat fülébe csepegtetni (az állat méretétől függően). Finoman masszírozzuk a fül tövét, hogy az oldat egyenletesen eloszoljon a hallójáratban. Legalább 10 napon keresztül használjuk a készítményt, amíg a fül tiszta, fülzsírtól és váladéktól mentes lesz.

 

Kiszerelés:

15 ml műanyag tubusban, papírdobozban

Gyártó:

Candioli S.r.l. Olaszország

Forgalmazó: 

Trovet Hungary Kft. 1212 Budapest, Szent István út 69., tel.: +36 20/553-03-07, trovet@gmail.com, www.trovet.hu

3 900 Ft
pcs
Comparison
To Favourites
Recommend
Print
Question about the product