Categories
Categories
Payment solution
Newsletter
Most popular products
Recommended products
Product Details


Trovet Mobility and Geriatrics (MGD) Dry 2.5 kg

Trovet Mobility and Geriatrics (MGD) Dry 2.5 kg
6 000 Ft
Unit price: 2 400 Ft/kg

TROVET MOBILITY & GERIATRICS Teljes értékű táp nagy- és óriás testű felnőtt, valamint testmérettűl függetlenül idősödő kutyák részére az egészséges ízületek támogatására.

 

Milyen kutyáknak ajánljuk?

 

- 8 éves kor felett bármilyen testméretűnek

- ízületi problémás ebeknek

- nagy- és óriástestű fajtáknál megelőzésként is már fiatal felnőttkortól (2-3 év)

 

Miért?

 

Az (oszteo)artrózis egy degeneratív betegség. Legfőbb jellemzője az ízületi porc pusztulása, illetve az új csontképződés, amely az ízületek szélein és a porcpusztulás alapjánál jelenik meg. Ez tehát egy elfajulás, nem pedig gyulladás. Ha azonban nem kezeljük, egy idő után a kopások miatti súrlódásoktól beindulnak a gyulladásos folyamatok is. A súlyosabb esetek nagyfokú fájdalommal, vagy akár teljes mozgásképtelenséggel is járhatnak. A tünetek a 8-10 év feletti kutyusok több, mint 25%-ánál kimutatható valamilyen formában.

 

Az ízületi porcok leépülésének folyamata visszafordíthatatlan, így a  terápia javarészt a fájdalom csillapítására és a gyulladás csökkentésére irányul. A gyógyszeres kezelést azonban kiegészíthetjük: megfelelő táplálás kialakításával lassíthatjuk a folyamatot, és javíthatjuk kedvencünk életminőségét.
 
A TROVET MOBILITY & GERIATRICS olyan, úgynevezett funkcionális táplálékösszetevőket tartalmaz, (ízület- vagy csontvédő faktorok) amelyek gátolják a további porcleépülést, és  táplálják a felépítő porc-szigeteket:


- a kondroitin-szulfát, a glükózamin (zöld ajakos kagyló kivonata) valamint a zselatin hidrolizátum (kollagén fehérje) az egészséges porc építőanyagai,
- a halolaj ( omega zsirsavak) és az ördögkarom kivonat (devil’s claw) bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatásúak
- a kinai tömjénfa (Boswellia serrata) valamint a szederlevél kivonatai  erős antioxidáns hatással bírnak, szintén gátolják a gyulladásos folyamatok kialakulását
- a zöld tea és a szőlőhéj  kivonat magas polifenol tartalma  és az E vitamin antioxidáns hatásai révén úgyszintén hozzájárul a szabadgyökök által okozott károsodások kivédéséhez.

A túlsúly szintén károsan befolyásolja az ízületek állapotát, mivel így fokozottabb terhelésnek vannak kitéve.  Ha nagytestű, netán hízásra hajlamos a kutyánk, fontos a megfelelő súlykontroll, azaz az elhízás megelőzése.

A TROVET MOBILITY &GERIATRICS alacsony energia tartalma és a hozzáadott L-karnitin révén segít az egészséges testsúly megőrzésében, így fajtától függetlenül minden idősödő kutya részére ajánlott. Csökkentett mennyiségű, de magas biológiai értékű és könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, nem terheli túl a már alacsonyabb hatásfokkal működő emésztőrendszert.

Az optimálisan beállított kalcium-, foszfor- és D3-vitamin arány az idős korban gyakori csökkent hatásfokú veseműködés mellett is biztosítja a megfelelő kalcium és foszfor egyensúlyt, és megelőzi a csontritkulást.

 

Milyen kutyáknak NEM ajánjuk?

 

- kölyköknek és növendékeknek (nagyobb a fehérjeigényük)

- vemhes és szoptatós szukáknak

- lesoványodott, gyenge állatoknak

 

Kiszerelés: száraz 2,5 kg és 12,5 kg

 

beltartalom

száraz

nyersfehérje

18,00%

nyerszsir

13,00%

nyersrost

4,00%

nyershamu

4,60%

 

 

ásványi anyagok

kalcium

0,62%

foszfor

0,55%

nátrium

0,20%

kálium

0,80%

magnézium

0,11%

 

 

vitaminok

 

A vitamin

15000 NE/kg

D3 vitamin

2000 NE/kg

E vitamin

500 mg/kg

 

 

Metav. Energia

14,6 MJ/kg

 

 

Adagolás MOBILITY & GERIATRICS

kg (az állat súlya)

5

10

20

30

40

50

60

száraztáp adag

 

 

 

 

 

 

 

min. g

95

155

260

350

435

510

580

max. g

125

215

355

490

605

720

825

 

Mindig biztosítson friss ivóvizet állata számára!

 

Gyártó: Netlaa bv. Hollandia

 

  • Quantity
    Dry 2.5 kg
    Weight
    2.5 kg/pc