Categories
Payment solution
Newsletter
Most popular products
Recommended products
Product Details


Trovet Dental Mini (OCF) Dry 2.5 kg

Trovet Dental Mini (OCF) Dry 2.5 kg
6 000 Ft
Unit price: 2 400 Ft/kg

TROVET Dental és Dental Mini teljes értékű táp, amely minden tekintetben biztosítja az egészséges felnőtt kutyák számára szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, így a fogkövesség megelőzése céljából folyamatosan, akár élethossziglan etethető. A Dental és a Dental Mini közt csak a tápszemek méretében van különbség.

 

Milyen kutyáknak ajánljuk?

 

- minden felnőtt, egészséges állatnak (mérettől függően Dental vagy Dental Mini)

- fogkő eltávolítás után, a fogkőtől mentes állapot minél további fenntartására

 

Miért?

A fogakon képződő lepedéket (plakk) az ételmaradványok, az abban elszaporodó baktériumok, és a szájüreg elhalt és levált hámsejtjei alkotják. Ez a kialakult
lepedékréteg az első lépcső, amely a fogkő képződéséhez, valamint a fogíny és a fogmeder fájdalmas gyulladásához, súlyos esetben a fogak elvesztéséhez vezet.


Mindezek kellemetlen kísérő jelensége az állandó rossz lehelet, amelyet a lepedékben hemzsegő baktériumok által termelt bomlástermékek okoznak. Az elhanyagolt fogágybetegségek következtében a szájüregben elszaporodó baktériumok a vérkeringésbe bejutva szinte minden belső szervet károsíthatnak (szív, máj, vese), súlyos szövődményeket okozva ezzel.


A száraztápok többsége mechanikai hatás révén eltávolítja a foglepedéket, de a
TROVET DENTAL kifejlesztésénél erre a tulajdonságra fokozott figyelmet fordítottak. A falatok szerkezete a hozzá adott cellulóz (természetes rost) miatt sokkal rugalmasabb, és nem morzsolódik szét. Ezáltal a fog mélyebben belefúródhat, így rágás közben fogkeféhez hasonlóan távolítja el a plakkokat.


A TROVET DENTAL egyúttal olyan funkcionális tápanyag összetevőket is tartalmaz, amelyek megelőzik a plakkok és a fogkő kialakulását, így a mechanikai- a kémiai- és az antibakteriális hatás egymást erősítve védik a szájüreg és a fogak egészségét.
A kristálynövekedést gátló vegyület (Na-tripolyphosphate,) csökkenti a kalcium lerakódását (mineralizáció) a plakkokban.

 

Xylitol, eukalyptus olaj és természetes baktérium ellenes enzimek gátolják a baktériumok szaporodását, így megszűnik a kellemetlen szagú lehellet is.
Természetes antioxidánsok: zöld tea kivonat, E vitamin, az íny és a szájüreg egészségének fenntartásához nélkülözhetetlenek.

 

beltartalom

száraz

nyersfehérje

22,00%

nyerszsir

14,00%

nyersrost

7,60%

nyershamu

4,60%

nedvesség

9,00%

ásványi anyagok

kalcium

0,75%

foszfor

0,75%

nátrium

0,27%

kálium

0,60%

magnézium

0,11%

vitaminok

 

A vitamin

15000 IE/kg

D3 vitamin

2000 IE/kg

E vitamin

500 mg/kg

Metab. Energia

14,3 MJ/kg

 

Adagolás (friss ivóvizet mindig biztosítson az állat számára!)

kg (az állat súlya)

5

10

20

30

40

50

60

adag/nap

 

 

 

 

 

 

 

min. g

100

160

260

355

440

515

585

max. g

135

215

360

495

610

725

830

 

Gyártó: Netlaa bv. Hollandia

  • Quantity
    Dry mini pieces 2.5 kg
    Weight
    2.5 kg/pc