Trovet Dental Mini (OCF) száraztáp kistestű kutyának 2,5 kg

TROVET Dental Mini teljes értékű táp, amely minden tekintetben biztosítja az egészséges felnőtt kutyák számára szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, így a fogkövesség megelőzése céljából folyamatosan, akár élethossziglan etethető. A Dental és a Dental Mini közt csak a tápszemek méretében van különbség.

 

Milyen kutyáknak ajánljuk?

- kistestű, felnőtt, egészséges állatnak

- fogkő eltávolítás után, a fogkőtől mentes állapot minél további fenntartására

 

Miért?
A fogakon képződő lepedéket (plakk) az ételmaradványok, az abban elszaporodó baktériumok, és a szájüreg elhalt és levált hámsejtjei alkotják. Ez a kialakult
lepedékréteg az első lépcső, amely a fogkő képződéséhez, valamint a fogíny és a fogmeder fájdalmas gyulladásához, súlyos esetben a fogak elvesztéséhez vezet.


Mindezek kellemetlen kísérő jelensége az állandó rossz lehelet, amelyet a lepedékben hemzsegő baktériumok által termelt bomlástermékek okoznak. Az elhanyagolt fogágybetegségek következtében a szájüregben elszaporodó baktériumok a vérkeringésbe bejutva szinte minden belső szervet károsíthatnak (szív, máj, vese), súlyos szövődményeket okozva ezzel.


A száraztápok többsége mechanikai hatás révén eltávolítja a foglepedéket, de a
TROVET DENTAL kifejlesztésénél erre a tulajdonságra fokozott figyelmet fordítottak. A falatok szerkezete a hozzá adott cellulóz (természetes rost) miatt sokkal rugalmasabb, és nem morzsolódik szét. Ezáltal a fog mélyebben belefúródhat, így rágás közben fogkeféhez hasonlóan távolítja el a plakkokat.


A TROVET DENTAL Mini egyúttal olyan funkcionális tápanyag összetevőket is tartalmaz, amelyek megelőzik a plakkok és a fogkő kialakulását, így a mechanikai- a kémiai- és az antibakteriális hatás egymást erősítve védik a szájüreg és a fogak egészségét.
A kristálynövekedést gátló vegyület (Na-tripolyphosphate,) csökkenti a kalcium lerakódását (mineralizáció) a plakkokban.

 

Xylitol, eukalyptus olaj és természetes baktérium ellenes enzimek gátolják a baktériumok szaporodását, így megszűnik a kellemetlen szagú lehellet is.
Természetes antioxidánsok: zöld tea kivonat, E vitamin, az íny és a szájüreg egészségének fenntartásához nélkülözhetetlenek.

 

beltartalom

száraz

nyersfehérje

22,00%

nyerszsir

14,00%

nyersrost

7,60%

nyershamu

4,60%

nedvesség

9,00%

ásványi anyagok

kalcium

0,75%

foszfor

0,75%

nátrium

0,27%

kálium

0,60%

magnézium

0,11%

vitaminok

 

A vitamin

15000 IE/kg

D3 vitamin

2000 IE/kg

E vitamin

500 mg/kg

Metab. Energia

14,3 MJ/kg

 

Adagolás (friss ivóvizet mindig biztosítson az állat számára!)

kg (az állat súlya)

5

10

20

30

40

50

60

adag/nap

 

 

 

 

 

 

 

min. g

100

160

260

355

440

515

585

max. g

135

215

360

495

610

725

830

 

Gyártó: Netlaa bv. Hollandia

7 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
zsák
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről