Candioli ACTEA OTO fültisztító emulziós oldat kutyák és macskák részére 15 ml

Az Actea Oto egy természetes hatóanyagokat tartalmazó, baktériumok és gombák okozta fülgyulladásoknál használható, nem vényköteles fülcsepp kutyák és macskák részére.

 

Javallat:

- Alkalmazása főleg baktériumok (Staphylococcus intermedius, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris) és gombák (Malassezia pachydermatis) okozta fülgyulladások esetén javasolt.

- Fülgyulladásra hajlamos állatoknál rendszeres használatával megelőzhető a visszaesés 

- Minden olyan esetben is használható, amikor a fül fiziológiás állapotának helyreállítása szükséges

 

Működése:

- Csökkenti a fülzsír termelődését

- Csökkenti a hámlás mértékét a hallójáratban

- Enyhíti a viszketést, bőrpírt és a gyulladást a fülben

- Megakadályozza a baktériumok és gombák szaporodását

- Visszaállítja a károsodott bőr hidratáltságát 

 

Fő hatóanyagok:

A készítmény egy szabadalmaztatott, úgynevezett LAS® komplexet tartartalmaz, ami a következőkből áll:

Laktoferricin:

Egy antibakteriális peptid, ami a lactoferrin pepszines bontásából származik, megtalálható a könnyben, nyálban, tejben (ebből nyerik a gyártáshoz szükséges mennyiséget). Hatása az erős kationos töltéséből ered, könnyen kötődik a Gram pozitív és a Gram negatív kórokozó baktériumok, gombák membránférjéinek anionos részéhez. Nem antibiotikum, így rezisztencia sem alakul ki ellene.

Glicerofoszfoinozitol-lizin (GPL):

Napraforgóból kinyert, természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású anyag. Hatásmechanizmusa: negatív feedback a foszfolipáz A2-re, ezért nincs arachidonsav termelődés, emiatt félbeszakad a gyulladásos kaszkád. Elmondható tehát, hogy ugyanott lép be a gyulladáscsökkentő folyamatba, mint a szteroidok, azonban nem szívódik fel szisztémásan, mellékhatása nincs.

Verbaszkozid (Orgonalevél-kivonat):

Kiváló a Malessezia gombák szaporodásának gátlására.  Humán kozmetikumokban is használatos. Természetes eredetű gyulladáscsökentő és faggyútermelődést szabályozó hatással bír, amely csökkenti a bőr zsírosodását.

Összetevők:

víz, laktoferrin hidrolizátum, propilén-glikol, glicerin, glicerofoszfoinozitol-lizin, Syringa vulgaris (Közönséges orgona) levelének kivonata, maltodextrin, tokoferol, arginin, triklozán, olajsav, karbomer, poliszorbát 80, benzil-alkohol, etil-hexil-glicerin, fenoxietanol

Használati útmutató:

Naponta kétszer 4-8 cseppet kell az állat fülébe csepegtetni (az állat méretétől függően). Finoman masszírozzuk a fül tövét, hogy az oldat egyenletesen eloszoljon a hallójáratban. Legalább 10 napon keresztül használjuk a készítményt, amíg a fül tiszta, fülzsírtól és váladéktól mentes lesz.

 

Kiszerelés:

15 ml műanyag tubusban, papírdobozban

Gyártó:

Candioli S.r.l. Olaszország

Forgalmazó: 

Trovet Hungary Kft. 1212 Budapest, Szent István út 69., tel.: +36 20/553-03-07, trovet@gmail.com, www.trovet.hu

Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről