Candioli Actea sampon kutyának és macskának 150 ml

Az Actea sampon egy természetes hatóanyagokat tartalmazó, védő, bőrnyugtató és fertőtlenítő hatású készítmény kutyáknak és macskáknak. Kiváló bőr- és szőrtisztító hatással is rendelkezik.

 

Javallat:

- alkalmazása bőrkipirosodás, viszketés, rendellenes bőrflóra (kórokozó baktériumok és gombák túlszaporodásakor) és a bőr hidrolipid rétegének megváltozása esetén javasolt

- minden olyan esetben is használható, ahol a bőr normál, fiziológiás állapotának helyreállítása szükséges

- egészséges, érzékeny bőrű állatok fürdetésére is javasolható

 

Fő hatóanyagok:

A készítmény egy szabadalmaztatott, úgynevezett LAS® komplexet tartartalmaz, ami a következőkből áll:

Laktoferricin:

Egy antibakteriális peptid, ami a lactoferrin pepszines bontásából származik, megtalálható a könnyben, nyálban, tejben (ebből nyerik a gyártáshoz szükséges mennyiséget). Hatása az erős kationos töltéséből ered, könnyen kötődik a Gram pozitív és a Gram negatív kórokozó baktériumok, gombák membránférjéinek anionos részéhez. Nem antibiotikum, így rezisztencia sem alakul ki ellene.

Glicerofoszfoinozitol-lizin (GPL):

Napraforgóból kinyert, természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású anyag. Hatásmechanizmusa: negatív feedback a foszfolipáz A2-re, ezért nincs arachidonsav termelődés, emiatt félbeszakad a gyulladásos kaszkád. Elmondható tehát, hogy ugyanott lép be a gyulladáscsökkentő folyamatba, mint a szteroidok, azonban nem szívódik fel szisztémásan, mellékhatása nincs.

 

Verbaszkozid (Orgonalevél-kivonat):

Kiváló a Malassezia gombák szaporodásának gátlására.  Humán kozmetikumokban is használatos. Természetes eredetű gyulladáscsökentő és faggyútermelődést szabályozó hatással bír, amely csökkenti a bőr zsírosodását.

Összetevők:

víz, kókusz-glükozid, decil-glükozid, polyquaternium-37, laktoferricin, glicerofoszfoinozitol-lizin, Syringa vulgaris (Közönséges orgona) kivonat, maltodextrin, tokoferol, glicin-hidroklorid, nátrium-kokamfo-diacetát, glicerin-kaprilát, PEG-90 gliceril-izosztearát, gliceril-oleát, laureth-2, tejsav, parfüm (illatanyag), benzil-alkohol, kálium-szorbát, etilhexilglicerin, fenoxietanol

 

Használati útmutató:

Az állat szőrét langyos vízzel be kell nedvesíteni. Az állat méretének megfelelő mennyiségű sampont kell az állat szőrőre juttatni, majd felhabosítani úgy, hogy nagyobb mennyiségű hab keletkezzen. A képződött habot gyengéden az állat bőrébe kell masszírozni. 5 perc elteltével alaposan öblítse le a habot a testfelületről. Száraz törölközővel és/vagy hajszárítóval célszerű megszárítani a szőrzetet.

 

Kiszerelés:

150 ml műanyag flakonban, papírdobozban

 

Gyártó:

Candioli S.r.l. Olaszország

 

Forgalmazó: 

Trovet Hungary Kft. 1212 Budapest, Szent István út 69., tel.: +36 20/553-03-07, trovet@gmail.com, www.trovet.hu

Not available for purchase!
Comparison
To Favourites
Recommend
Print
Question about the product